Selasa, 20 Mei 2014

Set Kesuburan untuk Wanita Endometriosis

Masalah kesuburan sering dikaitkan dengan kaum wanita. Hakikatnya, kaum lelaki juga menghadapi masalah yang sama. Selain masalah cyst yang mengganggu kesuburan kita, penyakit endometrosis juga turut menyebabkan kesuburan kita terjejas.

Apakah dia, penyakit endometriosis ini? Mari, saya jelaskan sedikit.

Menurut pakar sakit puan, Dr. Hamid Arshat, penyakit endometriosis adalah sejenis penyakit yang tidak diketahui apa puncanya dan ia sering berterusan tumbuh serta merosakkan peranakan dan usus. Kerosakan ini boleh menyebabkan seorang wanita terus mandul, atau mengalami kesakitan yang amat teruk. Pada kebiasaanya jika wanita itu hamil dalam masa setahun lepas pembedahan, kemungkinan ia berulang agak kecil. Tetapi jika tidak hamil lepas dua tahun, kemungkinan ia berulang adalah besar.

Selain dari kehamilan, kita tidak mengetahui dengan tepat kaedah mencegah penyakit endometriosis dari berulang. 

Dr. Hamid Arshat mencadangkan agar wanita yang mengidapnya  mengawal pemakanan, iaitu dengan menjauhkan makanan yang menyebabkan alahan seperti beberapa jenis makanan laut, daging lembu atau kambing. Banyakkan sayuran dan protin dari ikan dan kacang soya. Latih diri untuk tenang fikiran dan jauhi gangguan emosi. Gunakan kaedah-kaedah untuk menangkis stress dengan berfikiran positif.

Selain mengawal pemakanan, pembedahan merupakan rawatan yang sering dilakukan untuk mengatasi penyakit ini. Jika takut untuk menjalani pembedahan, apa kata kita cuba ambil supplemen ini untuk membantu meningkatkan kesuburan kita dan sekali gus membantu merawat penyakit endometriosis ini.Produk Shaklee yang ingin saya sarankan ialah Set kesuburan untuk Wanita Endometriosis.


Set ini terdiri daripada tiga supplemen iaitu Omega Guard, Vivix dan GLA Complex yang dapat membantu mengurangkan inflamasi, seterusnya mencegah pembentukkan Microvessel Sel yang tidak Sihat dan mencegah Proliferasi Sel.

Alhamdulillah, ramai yang menggunakan produk ini telah berhasil mendapat zuriat yang didambakan melalui nasihat dan khidmat perundingan yang kami berikan. 

Jika anda mengalami masalah yang sama, jangan segan untuk menghubungi kami. Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk kita bersama.

Berminat, sila hubungi saya:
                01126099465 / 0139030098  atau klik pada butang di bawah untuk pembelian secara online...


https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=54eb551059f626c9e2682813fff354a8


Tiada ulasan:

Catat Komen