Isnin, 19 Mei 2014

Multi-vitamin dan Mineral Yang Pertama Dicipta di Dunia

Adakah para pembaca tau, apakah multi-vitamin dan mineral yang pertama dicipta di dunia ini? Macam soalan kuiz pula... Kalau ya, tahniah, anda pasti sudah tahu jawapannya. Kalau belum, tak apa, nanti saya ceritakan kepada anda.
Kalau kita tengok mantan Perdana Menteri kita, Tun Dr. Mahathir, walaupun dah berusia hampir satu abad tetapi masih sihat, bertenaga serta mempunyai minda yang masih hebat dengan idea-idea bernasnya. Sebenarnya, Tun Dr, Mahathir pun mengambil multi-vitamin ini. Jadi, pengambilan multi-vitamin ni jelas amat penting dalam meningkatkan lagi kesihatan kita.
Dah tahu jawapannya!!! Inilah dia, multivitamin tersebut, Vita-Lea Iron Formula.
Vita Lea Shaklee ni sebenarnya sejenis multivitamin. Multivitamin tu secara logik akalnya adalah gabungan pelbagai jenis vitamin yang disatukan dalam satu tablet. Vita-Lea merupakan supplemen pertama yang dicipta oleh Dr, shaklee.
Sedikit info tentang Vita-Lea ini:
  • Dulu (90 tahun lepas) ia dalam bentuk cecair, sekarang teknologi ubah jadi tablet.
  • mengandungi 30 nutrisi lengkap diekstrak dari sayuran dan buah-buahan, 12 jenis vitamin dan 7 mineral penting yang disarankan RDA.
  • Tablet dia bewarna hijau. Itu adalah spirulina.

Vita-Lea telah berjaya mencatat REKOD DUNIA sebagai:
  1. multi-vitamin dan mineral pertama tercipta di dunia.
  2. Merupakan tablet multi-vitamin yang paling pantas di dunia larut dalam air dan dalam tubuh manusia.
  3. Dipilih sebagai THE BEST MULTI-VITAMIN oleh Center of Science dalam Public Interest pada tahun 2000.

Jom, kita jadikan multi-vitamin ini sebagai salah satu diet supplemen harian kita. Jika anda beli sebotol Vita-lea, ia  akan mampu bertahan selama 4 bulan kerana kita hanya perlukan sebiji sehari sahaja. Sudah tentu jimat, bukan!!!
Kelebihan pengambilan Vita-Lea Shaklee:
  • penambahan tenaga segera
  • membantu sistem memori dan fokus dalam aspek pembelajaran
  • pelengkapan nutrisi
  • keupayaan sistem produktif
  • sangat membantu metabolisma dan melambatkan proses penuaan
  • elemen penting pada sel tubuh
  • melindungi fungsi buah pinggang, jantung dan hati

Sekiranya kita rasakan diet seharian kita  kurang seimbang, lengkapkanlah diet kita dengan pengambilan multi-vitamin.  Ia boleh membantu menyeimbangkan nutrisi yang diperlukan oleh badan anda. Untuk merasakan hasil yang lebih optimum lagi, anda boleh tambah dengan ESP Shaklee.
Ujian klinikal yang dijalankan oleh pakar nutrisi Shaklee membuktikan dengan pengambilan Vita Lea selama setahun, mampu kurangkan 65% risiko sakit jantung.

InshaAllah, anda akan rasai sendiri kelainannya. Jadi individu  yang sihat dan hebat yang seterusnya mampu menyumbang kepada negara...hihi macam pakar motivasi je.

Jika ada masalah, sila hubungi saya: 
                   01126099465/0139030098
atau klik pada butang di bawah untuk pembelian secara online...



https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=3b0cc5f591dd5b8dacb0c8e01546b2b4
 

Tiada ulasan:

Catat Komen