Sudah tentu bermain-main dalam kepala kita, bagus sangat ke Energizing
Soy Protein Shaklee ni berbanding produk soya lain yang terdapat di pasaran??
Bukankah ada pendapat yang mengatakan
pengambilan soya boleh melemahkan daya ingatan dan boleh menyebabkan kanser,
lemah tanaga batin dan bermacam-macam lagi keburukan soya. Apa bezanya ESP ni
dengan produk soya yang lain.
Di sini saya nak kongsikan info tentang soya yang dipetik daripada blog
Mommy Lyna…Semoga kita dapat maklumat yang
berguna tentang soya ni. Untuk maklumat lanjut, anda boleh rujuk blog
Mommy Lyna.
Untuk pengetahuan anda sebenarnya terdapat pelbagai
jenis soya di pasaran. Ada dalam bentuk asal iaitu kekacang soya, serbuk, kotak
dan sebagainya. Adakah anda pernah mengambil berat soal soya ini? Adakah kita
pasti yang soya yang kita ambil selamat?
Hakikatnya memang pengambilan soya ada risikonya.
Jom kita tengok checklist di bawah..
Adakah kacang soya kegemaran
anda…
- Ditanam secara organik?
- Tidak menjalani proses genetik (Bukan GMO)?
- Mengandungi 9 asid amino penting?
- Dalam proses pembuatan untuk menghasilkan soya yang mengasingkan, kepingan soya dihancurkan dan dibasuh dengan air, bukan menggunakan alkohol?
- Bahan anti-thyroid/anti-pertumbuhan disingkirkan?
- Diproses tanpa menggunakan haba?
- Ditambah dengan kalsium? (ketika minyak dikeluarkan, ia menjadi makanan berasid – dineutralkan bila kalsium ditambah)?
Sekiranya anda mendapati semuanya atau
kebanyakannya TIDAK, maka inilah masanya untuk anda mendapatkan minuman soya
yang terjamin dengan ciri-ciri di atas.
Apakah penerangan di sebalik ciri-ciri di atas?
KACANG SOYA TIDAK ORGANIK (menggunakan baja kimia,
pestisid, etc) – mengandungi khasiat yang rendah tapi tinggi nitrat. Kandungan
nitrat yang tinggi membawa risiko KANSER!!!
KACANG SOYA GMO - lebih murah untuk
menghasilkannya, dan lebih berisiko kepada kesihatan pengguna kerana ia
menghasilkan toksin!
9 ASID AMINO - adalah penting untuk proses
penghasilan hormon, antibodi dan enzim. Kekurangan asid amino perlu ini menjadikan
tubuh kita kurang berkesan untuk menjalankan proses-proses penting dalam tubuh.
KACANG SOYA DIPROSES DENGAN ALKOHOL – mengurangkan kadar isoflavone
hingga 88%! Isoflavone adalah bahan yang mengurangkan risiko kanser. Ia juga
penting dalam tindakan hormon dan jisim tulang.
BAHAN ANTI-TIROID & ANTI-PERTUMBUHAN – menyebabkan fungsi tubuh
terganggu dalm meningkatkan risiko kanser.
KACANG SOYA YANG DIPANASKAN - merosakkan kandungan
proteinnya!
KACANG SOYA YANG DIPROSES (DIBUANG MINYAKNYA) – menjadi berasid. Kalsium
yang ditambahkan akan menjadikannya neutral semula.
Nah, setelah anda baca maklumat ini, maka
sanggupkah anda membahayakan diri dengan mengambil langkah yang tidak selamat,
sedangkan anda sebenarnya ingin menjaga kesihatan?
Jadi, pilihan terletak di tangan kita. Nak sihat
perlulah pandai memilih yang terbaik untuk diri sendiri. Dapatkan hanya soya yang berkualiti dan selamat..
Jadi, saya ingin mencadangkan anda cuba Energising
Soy Protein yang merupakan produk soya terbaik…Ambil peluang ini untuk
mencubanya tambahan pula dengan adanya promosi ESP(Beli 6 percuma 1)…
Jika berminat, sila hubungi saya di talian 01126099465(Kak Wan). COD sekitar
Kuantan.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan